divendres, 4 de març del 2011

Puigcercós descarta que Laporta entri al grup parlamentari d'ERC

Però admet que la seva incorporació a Barcelona reforçarà l'opció independentista

Redacció / 04/03/2011 13:40
El president ERC, Joan Puigcercós, considera que la incorporació del líder de Democràcia Catalana a la coalició que lidera el republicà Jordi Portabella a Barcelona “permetria reforçar l’opció independentista” a l’Ajuntament de la capital catalana. Però ha descartat que Laporta passi a formar part del grup republicà al Parlament. 

Puigcercós, que ha estat entrevistat aquest divendres a ‘Els matins’ de TV3, veu amb bons ulls la possible incorporació de l’expresident del Barça a ERC. Però ha afirmat que aquesta situació no es pot reproduir al Parlament de Catalunya perquè el reglament de la cambra no ho permet.

El líder d’ERC ha insistit en la necessitat de sumar i treballar conjuntament, i ha explicat que després de les eleccions catalanes la gent els va demanar que “no dividíssim més el vot independentista i que suméssim". En aquest sentit, ha criticat que SI busqui la fractura amb l’objectiu de desplaçar a ERC del terreny de joc.

A més, segons Puigcercós, ERC no té cap necessitat de guanyar un nou diputat, en referència a si Laporta entraria o no al Parlament. El seu partit es va quedar amb 10 diputats després de les eleccions del 28 de novembre de manera que "no té per què anar per la porta del darrere per guanyar 11".

"No se m'havia passat pel cap que Laporta pogués ser president d'ERC"
Finalment, el president d'ERC ha rigut en ser preguntat si no tem que Laporta el substitueixi algun dia al partit. El líder republicà ha negat que vagi a retirar-se i ha afegit que ERC és el partit més obert que coneix perquè amb només tres mesos de militància ja es pot arribar a presidir la formació, però que això ni se li havia "passat pel cap".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada