dilluns, 28 de març del 2011

Ridao reitera que només donaran suport als pressupostos de Mas si no es retallen serveis socials, sanitat i educació


Assegura que no es pot 'magnificar' el resultat de la cimera anticrisi perquè no ha suposat 'un pas substancial'

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que no es pot 'magnificar' el resultat de la cimera anticrisi perquè no ha suposat 'un pas substancial', sinó que ha servit per mantenir un clima de diàleg tot i que ha remarcat que amb 'això no n'hi ha prou'. Així ho ha dit Ridao després que el president de la Generalitat acusés els líders de l'oposició 'd'intentar enderrocar el Govern' amb les crítiques de la cimera. Ridao ha deslligat el resultat de la reunió amb la negociació dels pressupostos i ha ressaltat que només s'asseuran a negociar si el Govern de Mas manté les estructures de l'estat del benestar i que, per tant, no retallin en serveis socials, educació i sanitat.
DILLUNS, 28 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Des del seu punt de vista, la cimera no es pot 'magnificar' ja que hi ha hagut voluntat d'entesa però ha remarcat que durant set anys a Catalunya hi ha hagut concertació amb els sindicats, amb la patronal i amb els partits polítics, i 's'ha anat endavant'. El secretari general d'ERC ha assegurat que la reunió no ha suposat 'un pas substancial' sinó que s'ha mantingut un 'cert' clima de diàleg però, segons ell, 'amb això no n'hi ha prou'.

Els pressupostos, deslligats del resultat de la reunió

En aquest sentit, el secretari general de la formació republicana ha deslligat els pressupostos de la Generalitat del resultat de la trobada. 'El pressupost és l'expressió xifrada i comptable d'un projecte polític, i si aquest pressupost retalla la sanitat, l'educació i els serveis socials, lògicament ERC no hi estarà d'acord', ha assegurat Ridao.

Ridao ha advertit que la formació ha posat unes condicions 'molt clares' i ha marcat una 'línia vermella' que no permetran que es franquegi: només s'asseuran a negociar els pressupostos si el Govern de Mas manté les estructures de l'estat del benestar, i que per tant no retallin en serveis socials, en educació i en sanitat. Ridao, a més, ha afegit que caldrà veure el què passa amb el futur de l'impost de successions, que segons ell, 'sembla que el Govern de Catalunya no té massa clar el que pensa fer'.

'Zapatero ja ha donat tot el que podia donar de sí'

D'altra banda, referent al debat de successió del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, Ridao ha assegurat que la vida interna del PSOE 'és el seu problema'. Tot i això, ha destacat que Zapatero 'ja ha donat tot el que podia donar de sí', però ha ressaltat que el més important no són les persones sinó les polítiques, i des del seu punt de vista, en aquests moments el PSOE està 'plenament captiu' de les polítiques neoliberals que li dicta la dreta europea. 'Això és el que ens preocupa més', ha remarcat. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada