dimecres, 13 d’abril del 2011

CiU rebutja l'oferta 'in extremis' de Solidaritat de negociar la Llei d'independència


Tena es va obrir ahir a modificar-la: 'No plantegem un tot o res amb la Llei d'independència' · Mas considera que l'argument és fal·laç, perquè la llei reclama que es voti la independència en aquesta legislatura

'Continuo estant d'acord amb el dret a decidir sense límits, que ha de recollir sensibilitats molt àmplies. Però no confonguem l'opinió pública: vostès demanen que en aquesta legislatura es voti la independència i, si s'han llegit el nostre programa electoral i el discurs que vaig fer en el debat d'investidura, sabrien que CiU mai ha assumit un compromís per declarar que Catalunya tingui un estat propi durant aquesta legislatura'. Amb aquesta vehemència s'ha explicat avui el president de la Generalitat, Artur Mas, per respondre la petició de Solidaritat de negociar punt per punt la Llei d'independència, que es debatrà al Parlament a la tarda. El portaveu de Solidaritat, Alfons López Tena, va intentar explicar ahir que allò que es vota avui no és la declaració d'independència de Catalunya.
DIMECRES, 13 D'ABRIL DE 2011 11:12 H
Durant la sessió al ple del Parlament d'avui, el diputat Uriel Bertran ha explicat que havia demanat una reunió amb CiU i que no n'havia rebut resposta, retraient a Mas que, 'quan vostè era a l'oposició, es queixava que no hi havia diàleg amb el Govern. Ara som nosaltres els que no hem pogut tenir diàleg amb el Govern'.

Bertran ha assegurat que 'ja hi ha una majoria social a favor de la independència', citant l'enquesta feta pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura a més de 5.000 catalans: 'La darrera enquesta, la més ben feta, demostra que hi ha una majoria social a favor de la independència'.

Mas, remetent-se al seu programa electoral, ha reiterat que la seva aposta pel dret a decidir de Catalunya se circumscriu, durant aquesta legislatura, a aconseguir el pacte fiscal en la línia del concert econòmic, que considera que sí que genera un sentiment d'adhesió majoritari. 'I parlant de majories -ha reblat-: si vostès en volen, donin exemple i demostrin unitat. Van sortir escollits quatre diputats i ara ja n'hi ha un que no hi és.'

La votació, a la tarda
La proposta de Llei d'independència presentada per Solidaritat es debatrà al llarg de la tarda d'avui, però molt probablement el Parlament la rebutjarà, perquè només hi votaran a favor els deu diputats d'Esquerra, els tres de Solidaritat i el diputat Joan Laporta, mentre que CiU s'abstindrà i PSC, PP i C's hi votaran en contra. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada