dimarts, 5 d’abril del 2011

Joana Ortega es fa enrere i ara només diu que 'no descarta' votar el 10A


Aquest divendres havia transcendit que la vicepresidenta havia decidit participar a la consulta sobre la independència

Després que aquest divendres transcendís que la vicepresidenta del Govern, la democratacristiana Joana Ortega, havia decidit desoir les recomanacions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i participar a la consulta sobre la independència del 10A, aquest dilluns Ortega s'ho ha repensat i afirma que no ho descarta, tot i que tampoc ho aclareix. Entre els consellers del Govern, ja han avançat que votaran a la consulta els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el de Salut, Boi Ruiz, i el de Cultura, Ferran Mascarell. La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, propera a Unió, tampoc ha aclarit quina serà la seva actuació.
DIMARTS, 5 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
Quan encara no havien votat ni el president Artur Mas ni l'expresident Jordi Pujol, Duran i Lleida va recomanar als diputats de CiU que no participessin a la consulta del 10A en considerar que l'opinió dels dirigents polítics s'ha d'expressar a les institucions. A més, Duran els subratllava que la propera setmana el Parlament haurà de posicionar-se respecte la proposició de Llei de declaració d'independència, a la qual la federació nacionalista preveu votar en contra, i titllava d''incoherent' que els diputats votin a favor de la independència al carrer i ho facin en contra al Parlament.

A títol personal
A la capital catalana, el president de la Generalitat, Artur Mas, va votar de forma anticipada el passat dijous a un quart de deu del matí a la urna instal·lada a Òmnium Cultural. Les mateixes fonts van remarcar que Mas ho havia fet a títol personal, és a dir, com a ciutadà i no com a president. No va voler desvetllar el sentit del seu vot, tot i que sempre ha assegurat que, si algun dia es fes un referèndum sobre la independència, votaria que sí. També ha votat de manera anticipada el secretari del Govern, Germà Gordó.

Els consellers empadronats a Barcelona que participin al 10A seguiran aquesta fórmula de votar de forma privada i sense convocar als mitjans de comunicació. Aquest matís ha estat el punt on s'ha aferrat el líder d'Unió per justificar la participació dels seus companys de federació a les consultes, una opció que respecta però no comparteix. Amb tot, la segona autoritat del país, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va dir que no votaria a la consulta independentista de Barcelona del 10 d'abril perquè no podia 'deslligar-se' del seu càrrec. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada