martes, 5 de abril de 2011

Rajoy avança que mantindrà Camps com a candidat fins i tot si s'obre judici contra ell abans de les eleccions


El líder del PP assegura que creu que el president valencià 'és un home honrat que no s'ha venut per tres vestits'

El president del PP, Mariano Rajoy, ha avançat que mantindrà Francisco Camps com a candidat a la Generalitat Valenciana fins i tot en el cas que el TSJ valencià decideixi obrir judici oral contra ell abans de les eleccions del 22 de maig en el marc del 'cas dels vestit' del sumari Gürtel. En declaracions al programa Hoy por hoy de la cadena SER, Rajoy ha assegurat que confia en Camps 'perquè és un home honrat i no s'ha venut per tres vestits com alguns diuen'. El líder popular ha afegit que defendrà l'honorabilitat del president valencià i que 'si s'obre judici contra ell no significa que estigui condemnat'. Preguntat sobre per què no aplica a Francisco Camps la disciplina de partit i el criteri d'apartar els imputats, Rajoy ha dit que 'no tots els casos són iguals'.
DILLUNS, 4 D'ABRIL DE 2011 13:57 H
Francisco Camps està pendent de conèixer la decisió del jutge del TSJ valencià que instrueix la causa dels vestits. La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià en considerar provat que hauria rebut regals de la trama 'Gürtel' oferts per influir en les seves decisions. Camps hauria comès per a la fiscalia un delicte de suborn passiu impropi, que no comporta pena de presó.

L'acusació particular del PSPV-PSOE eleva la petició a tres anys de presó, vuit d'inhabilitació i una multa de 46.000 euros en considerar que hi ha un presumpte delicte de suborn propi perquè els regals varen donar com a resultat algunes contractacions irregulars amb la trama 'Gürtel'.

La investigació de la causa dels vestits presumptament regalats per la trama a canvi de favors també inclou l'exsecretari general del PP valencià i actual responsable d'afers econòmics del grup popular a les Corts Valencianes, Ricardo Costa, l'exvicepresident del govern valencià, Víctor Campos i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret. 

NOTÍCIES RELACIONADES