martes, 5 de abril de 2011

Retallar les retallades

Per Josep Huguet / Dimarts, 5 d'abril de 2011 06:46 h

1,. RETALLAR LES RETALLADES
Si el 20 % dels ingressos de l'Estat venen dels catalans i només rebem un 14% de la despesa (això és el dèficit fiscal), encara tenen la barra de demanar més impostos? Llavors Rubalcaba afirma que el dèficit és sagrat. Efectivament és sagrat que no és jugui més amb el dèficit fiscal de Catalunya portant- nos  a la misèria.

Divendres passat, Manuel Milian Mestre, pròxim al PP, a Catràdio va afirmar que arribava el xoc final Espanya Catalunya per raons fiscals, com en d'altres processos d'independència. Que era insostenible haver de retallar mentre els que rebien diners de Catalunya nedaven en l'abundància. Paguem més que ningú i ens escanyen.

Anem preparant-nos per abordar de forma intel·ligent però valenta la desobediència fiscal. Caldrà donar-hi voltes perquè trobar fòrmules no serà fàcil, si volem que siguin seguides. Però és clar que el lema Stop a l'espoli.Justícia x Catalunya, és definitori. 

Dic això per la desconfiança que de la dialèctica CiU Psc en surti res de bo. Una dialèctica entre qui amaga el desgovern amb la bandera catalana i els qui tapen de roig l'espanyola què ens imposen. Ha estat penós la setmana passada el debat sobre retallades entre Ciu i Psc. Quina creu que el poble sobirà ens ha donat amb el seu vot bipartidista! Tan a prop de la butxaca els uns i d'Espanya els altres!

2. ZP BALANÇ
Un bienni progressista i federalista. Un sexenni conservador i jacobí. Mentides, frivolitats, incompliments. I deslleialtat amb els socis del PSC que al final s'han plegat com sempre sacrificamt els interessos dels treballadors catalans als de la burocràcia espanyola.

3. BALANÇ 100 DIES MAS:
Dissabte passat tingué lloc la sessió conjunta entre grup parlamentari, Secció d'anàlisi de les polítiques públiques de la Fundació Irla i sectorials. Els 100 dies del govern dels millors es poden resumir en: Retallada sense criteri, revengisme polític, Control de Duran sobre el Govern

4. Articles d'interès a EINES Polítiques de promoció econòmica municipal, com fer front a la crisi des del món local. www.raco.cat/index.php/Eines/article/view/

I Islàndia engabia els banquers www.elpais.com/articulo/primer/plano/Islandia