dimarts, 5 d’abril del 2011

Vila d'Abadal planta cara a Duran: 'Tots a votar per la independència de Catalunya'


L'alcalde de Vic recorda els bons resultats del 13D a Osona i recorda als barcelonins que tenen la responsabilitat d'aconseguir un èxit a la capital del país

L'alcalde de Vic, el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal, ha plantat cara aquest dimarts als plantejaments de la direcció i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, respecte la consulta sobre la independència. Si bé les bases d'Unió Democràtica s'han implicat en el procés de les consultes arreu del país, com per exemple a Girona o a Granollers, el discurs oficial de la direcció ha estat de mantenir-se'n al marge argumentant que la independència és inviable i que aquest debat és perjudicial per al país. A pocs dies per a la consulta del 10A a Barcelona, Vila d'Abadal que ja va votar a favor de la independència el 13D a Vic, desafia obertament Duran cridant als barcelonins a participar a la consulta per 'expressar la voluntat dels catalans que, dia a dia, va derivant cap a l'assoliment de la plena sobirania' i els recorda que, com a capital del país, tenen la responsabilitat que la jornada sigui un èxit.
DIMARTS, 5 D'ABRIL DE 2011 17:44 H
En un article d'opinió a NacióDigital.cat l'alcalde de Vic rememora l'experiència viscuda a Osona durant la primera gran onada de consultes del 13D: 'Els vigatans i vigatanes ja ho vam fer amb gran èxit fa més d’un any i us puc assegurar que vaig viure aquell dia amb una sensació de gran llibertat, una sensació única. La ciutat bullia de gent, avis i néts, pares i fills, famílies senceres que sentien la felicitat de poder exercir el dret a decidir el futur del seu poble, de poder exercir el dret a la autodeterminació, dret fonamental de totes les nacions que hi ha al món'.

Contravenint la línia oficial d'Unió Vila d'Abadal posa en valor la consulta per tal de sumar ciutadans al projecte. 'Els que creiem que l'únic camí que ens queda als catalans per poder prosperar i ser el que nosaltres sabem que podem ser –o sigui el de tenir un Estat Català- anem augmentant i cada dia som més', raona però hi afegeix: 'És imprescindible i bàsic que, si un dia volem ser plenament sobirans, es vagin sumant ciutadans a aquest sentiment o projecte i que, finalment el poble de Catalunya, en clara majoria, demani el seu dret a ser independent'.

Finalment s'adreça als barcelonins perquè vagin massivament i sense excuses a les urnes aquest diumenge. I conclou: 'El dia 10 ha de sortir bé: Catalunya ho necessita'.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada