domingo, 1 de mayo de 2011

1er de maig: 40.000 manifestants a Barcelona i 500 a Girona


Els sindicats rebutgen el pla d'austeritat impulsat per la Generalitat de Catalunya
La crescuda de l'atur i les retallades a les finances públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya ha generat una mobilitzacació mitjan, en motiu d'aquest Primer de Maig a la Catalunya del Sud. S'ha previst una nova manifestació el 14 de maig.
Diumenge, 1.5.2011. 15:15h
Aquest diumenge 1 de maig ha estat motiu per mobilitzar unes 40.000 persones a Barcelona, segons han comunicat els sindicats espanyols majoritaris. Una manifestació ha recorregut el centre de la capital, en una jornada marcada enguany per la pujada de l'índex de l'atur, i lesretallades de pressupostos públics plantejades per la Generalitat de Catalunya. En un aplec important organitzat a pla de la catedral, les centrals sindicals Comissions Obreres (CC.OO.) i Unió General de Treballadors han cridat els participants a tornar-se a mobilitzar el proper 14 de maig, en una marxa unitària d'oposició a la política d'austeritat impulsada del govern del president Artur Mas. Aquesta manifestació ha coincidit amb una nou increment de la desocupació a la Catalunya del Sud, on hi ha actualment 727.000 sense-feina, o sigui un 19,01% de la població activa.

A Girona, on la mobilització d'aquest Primer de Maig ha mobilitzat unes 500 persones, amb un alta presència de treballadors del l'Hospital Josep Trueta, el més gran de la provícia, afectat per retallades d'entre un 5% i un 10% del seu pressupost. Simultàniament als actes de carrer, Oriol Pujol, el president del grup parlamentari de la coalició majoritària al Parlament de Catalunya, Convergència i Unió, ha afirmat que la Generalitat de Catalunya reduirà més del 20% el pressupost dels seus departaments d'Economia, Territori i Presidència.
Primer de Maig 2011, Barcelona © ACN
Primer de Maig 2011, Barcelona © ACN