domingo, 22 de mayo de 2011

CiU guanya les eleccions a Girona amb 10 regidors, la CUP entra amb 3 i ERC hi desapareix


El PSC baixa fins als 7 regidors, el PPC en guanya 1 i n'obté 3, ICV n'obté 2 i Solidaritat tampoc no entra

DIUMENGE, 22 DE MAIG DE 2011 22:39 H
Gir històric a l'Ajuntament de Girona. Amb el 100% dels vots escrutats, CiU aconsegueix 10 regidors i desbanca l'històric governant, el PSC, que es queda amb 7 i perd un dels seus feus principals després de 32 anys de govern. El Partit Popular, que durant bona part de l'escrutini duplicava els resultats del 2007, finalment passa de 2 regidors a 3. Un altre resultat sorprenent és el de la CUP, que fa quatre anys no era a l'Ajuntament i ara hi entra amb 3 regidors. ICV tanca l'arc representatiu municipal amb 2 regidors. A l'altre cantó de la balança, derrota sense pal·liatius per a ERC, que si fa quatre anys va aconseguir 4 regidors, ara ni tan sols aconsegueix representació.
Puigdemont, enquadrat en el sector independentista de CDC, va assegurar l'any passat, després de participar en la consulta independentista del 25 d'abril, que 'Girona serà la capital nacional del dret a decidir'.

Puigdemont, doncs, ha aconseguit fer un resultat històric per al seu partit, tot i els intents del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, per arraconar els representants democristians independentistes que havien d'integrar la candidatura.