viernes, 6 de mayo de 2011

El Govern exigeix a Foment un pla de xoc per invertir en la millora urgent de Rodalies


El conseller Lluís Recoder vol traspassar el model del Pacte Fiscal a l'àmbit de les infraestructures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que el seu Departament està ultimant un paquet de mesures de xoc per invertir en el transcurs d'aquest mateix any en millores de la xarxa de Rodalies per evitar les incidències que s'han registrat aquestes últimes setmanes. Recoder, que ha pronunciat la conferència 'Infraestructures estratègiques i recuperació econòmica' en el 'Fòrum Europa. Tribuna Catalunya', ha criticat el ritme d'inversions del Ministeri de Foment que tot i preveure una inversió de 4.000 milions en el Pla de Rodalies 2008-2015, a la meitat del període del pla, només ha invertit 306 milions, poc menys del 8% del compromís adquirit.
DIVENDRES, 6 DE MAIG DE 2011 12:45 H
Les actuacions que preveu aquest paquet de mesures no són noves i estan incloses en l'apartat de modernització de la xarxa de Rodalies en una partida quantificada en 500 milions. El Departament està ultimant aquestes mesures encaminades a millorar la senyalització, la comunicació, l'electrificació, la seguretat i les vies. De moment, es desconeix la quantificació econòmica d'aquestes inversions, que estaria per sota dels 500 milions, i que serviria per fer un salt qualitatiu en el servei diari a les 400.000 persones que fan ús d'aquesta xarxa.

El conseller Recoder ha dit en el transcurs de la seva conferència que de mantenir-se aquest ritme d'inversions en el Pla de Rodalies, les inversions no estarien acabades fins el 2030, cosa que suposaria quinze anys d'endarreriment.

Lluís Recoder ha fet un repàs de les inversions que està desplegant el Ministeri de Foment, especialment en línies d'alta velocitat que afavoreixen les connexions amb Madrid. En aquest sentit ha citat la línia de l'AVE entre Madrid-Galícia, amb 2.332 milions, la línia Madrid-Extremadura per 3.829 milions i els més de 4.000 milions de la línia entre Madrid-Principat d'Astúries. Després de citar aquestes inversions, Recoder ha dit que diners n'hi ha i per tant, la setmana que ve, en concret el dimecres, el Departament s'entrevistarà a Madrid amb el Ministeri de Foment per exigir aquestes mesures de xoc que s'haurien d'executar durant aquest any, màxim el primer trimestre del 2012.

A més d'aquest paquet de xoc, en l'entrevista de la setmana pròxima també es reclamarà ''l'acceleració'' de les obres que fan referència al desdoblament de la línia ferroviària entre Barcelona i Vic, el túnel de Montcada per millorar les comunicacions entre Manresa, Terrassa, Sabadell amb Barcelona, i l'obra d'accés de l'AVE amb l'aeroport del Prat que porta adjudicada fa més d'un any i mig i que encara no s'han iniciat les obres.

Pacte Fiscal, també en l'àmbit de les infraestructures
El conseller ha reflexionat sobre aquesta política en inversions d'infraestructures que desplega el Ministeri de Foment i ha defensat la necessitat de traslladar la reclamació del Pacte Fiscal a l'àmbit de les infraestructures.

Per Recoder, Catalunya ha de tenir la capacitat per decidir ''quan i on s'han d'invertir'' els diners de les infraestructures a Catalunya. El conseller, per justificar aquesta petició, ha afegit que no és que l'estat espanyol s'hagi mostrat ''ineficient'' amb les inversions destinades a Catalunya sinó que el model de les inversions que manté està ''pensat'' per fer de Madrid una capital ''total i única''.