sábado, 28 de mayo de 2011

Montilla denuncia 'maniobres' brutes per forçar la renúncia de Chacón

Mostra el seu suport a la ministra i assegura que ha fet 'el millor pel socialisme espanyol'

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha mostrat el seu suport aquest dijous a la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, per haver anunciat el que considera 'una decisió encertada' de no presentar-se a les eleccions primàries del PSOE. En una entrevista a la Cadena Ser, Montilla ha assegurat que el gest de Chacón 'és el millor pel projecte socialista espanyol' atesos els mals resultats electorals dels socialistes a les municipals i les veus del PSOE que s'han aixecat en contra de les primàries. Montilla s'ha mostrat crític contra el president basc, Patxi López, que ha demanat un congrés al PSOE, i ha admès que aquests dies 'no totes les maniobres han estat netes' al si del partit.
DIVENDRES, 27 DE MAIG DE 2011 05:00 H
Montilla ha estès la mà aquest dijous a Chacón per la seva decisió de no presentar candidatura a les eleccions primàries per mantenir la cohesió interna al si del PSOE. Chacón ha assegurat que li sembla una decisió 'encertada' i ha reiterat el suport del PSC a la decisió. 'Crec sincerament que en aquests moments és el millor pel projecte del conjunt dels socialistes espanyoles', ha afirmat.

Montilla ha confessat que Chacón li havia manifestat la seva intenció de presentar-se a les primàries 'fa temps òbviament si el president del govern renunciava a presentar-se, com així ha estat'.

La derrota a les urnes i el malestar a dins del partit, principals causes

Montilla ha argumentat que la decisió de Chacón és encertada 'ateses les circumstàncies', en referència a la derrota socialista a les eleccions municipals i autonòmiques i a 'les diverses manifestacions que hi ha hagut per part de responsables territorials del partit' que rebutjaven la convocatòria d'eleccions primàries. En aquest sentit, ha explicat que Chacón s'ha repensat la decisió perquè 'els costos que poden comportar els legítims interessos que es puguin tenir fan pensar en l'interès general'.

Hi ha sectors 'que no volen primàries'

Montilla assenyala que 'ha quedat molt clar que hi ha sectors al partit que no volen primàries', tot i que les normes del PSOE preveuen aquesta possibilitat si hi ha més d'un candidat a dirigir el partit. En aquest sentit, ha confessat que per ell 'no és un contrasentit' presentat candidatura, però ha remarcat que 'hi ha persones com la Carme que han avantposat els interessos del conjunt dels socialistes espanyols per davant de les legítimes aspiracions que ella tenia'.

Chacón 'estava afectada' per 'maniobres que no han sigut netes'

Montilla ha assenyalat que Chacón 'estava afectada' aquest dijous al matí quan ha anunciat la seva renúncia en roda de premsa, i l'ha justificat asseverant que 'aquests dies no totes les maniobres han sigut netes, de fet n'hi ha algunes que no ho han estat en absolut i això òbviament afecta qualsevol persona'. En aquesta línia, ha fet referència a 'filtracions' o 'gestos' com ara, ha dit, 'demanar un congrés extraordinari per part d'un responsable institucional i territorial del partit', en referència al lehendakari, Patxi López. 'No em sembla un gest gaire lleial', ha lamentat.

L'expresident s'ha mostrat esperançat amb què al Comitè Federal d'aquest dissabte tothom expressi les seves raons 'parlant a la cara i mirant als ulls'. Així, ha dit estar convençut que l'ambient al PSOE tornarà a la normalitat 'perquè el conjunt de responsables del partit són persones amb sentit comú i amb sentit de la lleialtat'. 

NOTÍCIES RELACIONADES