miércoles, 25 de mayo de 2011

Tura demana que els 'responsables de la infrarrepresentació' del PSC deixin pas als que volen un 'partit diferent'


L'exconsellera compara Puig amb Saura lloant 'la defensa' dels Mossos que fa l'actual titular d'Interior

L'exconsellera d'Interior i Justícia i actual secretària de la Mesa del Parlament, Montserrat Tura, ha convidat aquest dimecres a la direcció del PSC a deixar pas als que el partit canviï. I és que Tura considera que els que 'han marcat un camí que han portat a una infrarrepresentació del PSC, alguna responsabilitat han de tenir' de cara al proper congrés dels socialistes catalans. En aquest sentit, la diputada socialista ha animat a 'tots els que volen un partit diferent, que volen que recuperi el discurs ideològic, que volen sentir-se il·lusionats i que vol una sortida a crisi de prosperitat que no deixi pobresa pel camí' a que tinguin 'un paper molt actiu' al congrés i la seva preparació.
DIMECRES, 25 DE MAIG DE 2011 13:37 H
Parlant del futur del PSC, la socialista ha explicat a RAC1 que ella pretén que hi hagi una 'gran mobilització' de les bases i 'debat a les agrupacions locals' com a mètode per regenerar el partit, el seu discurs i la seva direcció. En aquest sentit, no ha volgut desvetllar quin paper tindrà ella en aquest procés i no s'ha volgut pronunciar sobre si li agradaria encapçalar la cúpula del PSC. 'Si la resposta ha de ser 'sí' o 'no', no hi ha resposta', ha dit, tot apuntant que si el que es vol és fomentar la participació de les bases, no es pot apuntar ja un nom perquè els militants l'aclamin. 'El que sigui capaç de liderar un procés congressual que agrupi tot l'important, tindrà una base que li demanarà que assumeixi determinades responsabilitats. Si comencem al revés, és un error', ha explicat.

En la valoració dels resultats electorals, Tura també ha reclamat a les actuals veus dirigents del PSC més 'contundència' a l'hora d'assumir els mals resultats. 'S'ha de ser més clar, més contundent a l'hora de dir a la ciutadania que hem estat derrotats i que ho hem fet molt malament, perquè els votants ens han abandonat', ha retret, tot recordant a l'actual direcció que 'si volem recuperar la confiança i l'ajuda dels ciutadans, ens hem d'identificar amb els seus problemes, entendre'ls i que ells vegin que els entenem'.

Tura prefereix els Mossos en mans de Puig abans que de Joan Saura
Per últim, i convidada a que compari la gestió al front d'Interior de l'actual conseller convergent, Felip Puig, i del que fos el substitut de Tura al capdavant de la cartera i soci del Govern quan ella va ocupar Justícia, Joan Saura (ICV), la diputada del PSC ha explicat que és lloable 'l'actitud de defensa dels cossos que ens han de servir' que ha fet Puig fins ara, deixant així entreveure que Saura no havia tingut aquesta postura tan clara amb els Mossos d'Esquadra. Tot i això, Tura ha retret a CiU i al conseller que 'com fa amb el país moltes vegades', ara estigui també intentant 'apropiar-se' dels Mossos, 'perquè no són seus, son de tot el país'.