divendres, 10 de juny del 2011

El país crida 'Sí al valencià' i clama contra el projecte de model educatiu únic

Milers de persones assisteixen a la concentració convocada per Escola Valenciana en protesta per la línia única valencià-castellà-anglès de Camps

Milers de persones, unes 15.000 segons Escola Valenciana, s'han manifestat aquest dijous a la plaça de la Mare de Déu de València en protesta contra la proposta de model educatiu únic trilingüe valencià-castellà-anglès que projecta el govern de Francisco Camps. Sota el lema 'Sí al valencià!', els manifestants s'han oposat al projecte de noves línies d'ensenyament que suposarien l'eliminació de les actuals línies educatives en valencià. La marxa ha estat secundada per tots els líders dels partits de l'oposició. El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha demanat el conseller que 'retire el decret i encete un via de diàleg per arribar al consens amb tota la comunitat educativa'.
DIVENDRES, 10 DE JUNY DE 2011 05:00 H
Unes 15.000 persones, segons Escola Valenciana, han omplert aquest dijous al vespres la plaça de la Mare de Déu de València en una concentració massiva en rebuig al projecte de línies educatives úniques que impulsa el govern valencià. Representants de partits polítics de tota l'oposició parlamentària, entitats, representants del sector educatiu i societat civil han donat suport la convocatòria d'Escola Valenciana sota el lema 'Sí al valencià!'. 

Les mobilitzacions també s'han produït a d'altres capitals del País Valencià com Castelló, amb unes 2.500 persones concentrades o Alacant, amb 5.000 manifestants, segons dades de l'entitat convocant.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha exigit moment abans de llegir el manifest i en declaracions als mitjans que el govern valencià 'retire l'esborrany de decret' perquè s'enfronta 'a un gran consens' en contra del projecte. Moreno ha remarcat que amb el nou model el govern de Camps també s'enfronta a '230.000 famílies que tenen els seus xiquetes escolaritzats en valencià' .

El president de l'entitat ha defensat els models d'ensenyament en valencià i d'immersió lingüística com els més 'òptims' per al plurilingüisme en l'educació i ha assegurat que Escola Valenciana 'està oberta al diàleg' sobre la base d'aquest model. 

'Sí a l'anglès, sí al castellà i sí al valencià perquè per aprendre anglès no cal sacrificar el valencià, que és el nostre tret d'identitat més important, el que hem de fer és garantir que funcione l'ensenyament en valencià i la immersió' ha assenyalat Moreno. 

El president d'Escola Valenciana ha anunciat noves mobilitzacions per al 18 de juny a València i Elx (Baix Vinalopó) i ha manifestat el seu desig que els votants i simpatitzants del PP que porten els seus xiquets a l'escola en valencià i veuen que funciona que 'manifesten el seu desencís i li facen saber als seus polítics'. 

Barcelona se suma a la protesta

Mig miler de persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça del Rei de Barcelona en contra de l'eliminació de les línies d'ensenyament valencià que vol impulsar Francisco Camps. La concentració s'ha fet simultàniament a la que els valencians han realitzat al seu territori. Convocades per somescola.cat i Òmnium Cultural i mostrant pancartes en les que es podia llegir 'Si al valencià', 'Si a l'ensenyament en català' i 'Assumiràs la veu d'un poble', 500 persones han mostrat el seu total rebuig a la política lingüística que vol impulsar Francisco Camps. Després de la lectura d'una manifest els concentrats han fet uns minuts d'aplaudiments per mostrar la seva solidaritat amb el poble valencià.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada