divendres, 3 de juny del 2011

Horitzó Europa dóna suport a la denúncia d'AltraItalia pels bombardejos de l'aviació feixista sobre Barcelona

L'associació d'italians que viuen a Barcelona han denunciat els fets davant de l'Audiència Nacional

L'associació Horitzó Europa dóna suport a la denúncia de l'associació d'italians que viuen a Catalunya presentada davant de l'Audiència Nacional contra els aviadors italians que van bombardejar Barcelona l'any 1938, que van causar desenes de víctimes civils. Horitzó Europa, per acord de l'assemblea general, dóna suport a aquesta iniciativa perquè creu que el cop d'estat feixista de 1936 i la posterior dictadura, així com el paper de diversos països europeus en aquests fets, 'no han estat objecte d'una anàlisi profund ni han comportat una assumpció de responsabilitats per part dels agressors interiors i exteriors, amb l'excepció de la RF d'Alemanya, de manera que el país pugui passar pàgina'.
DIVENDRES, 3 DE JUNY DE 2011 13:28 H
'Sense memòria històrica, no podrem construir una Europa en pau', afirma Horitzó Europa en un comunicat'. L'associació AltraItalia i dues víctimes, Alfons Cánovas i Anna Raya, interposaran van interposar aquest dijous una querella a l'Audiència Nacional, a Madrid, contra l'estat italià pels bombardejos de l'aviació feixista sobre Barcelona durant la Guerra Civil.

El seu objectiu és que Itàlia reconegui els crims i demani perdó, 'tal i com ha fet l'estat alemany respecte del crims nazis', va explicar aquest dilluns en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes Josep Cruanyes, de la Comissió de la Dignitat, que dóna suport a la denúncia. Després de dos anys treballant sobre la qüestió, per documentar-se al màxim sobre els bombardejos, AltraItalia espera que més víctimes se sumin a la querella i organitzarà, juntament amb el Memorial Democràtic, un congrés a l'octubre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada