dimecres, 20 de juliol del 2011

Dos exalts càrrecs de la Generalitat es declaren culpables a la 'causa dels vestits'

Víctor Campos L'exvicepresident de la Generalitat, Víctor Campos, a l'arribar al TSJCV.(EFE / Juan Carlos Cárdenas
EFE / AGÈNCIES. 2011.07.20
Dos dels quatre processats en l'anomenada  causa dels vestits de la  trama Gürtel  s'han declarat culpables aquest dimecres d'un delicte de  suborn passiu impropi  conformant-se amb la pena més alta per evitar un judici obert. Són l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana,  Víctor Campos , i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme,  Rafael Betoret .
El  Tribunal Superior de Justícia  de la Comunitat Valenciana ha confirmat que la fixació de la pena per a ambdós correspondrà al president del tribunal del jurat,  Juan Climent , que dictarà una sentència en els pròxims dies.
Un altre dels processats,  Francisco Camps , no s'ha presentat al tribunal. No obstant això, a la tarda, ha anunciat la seva  dimissió com a president de la Generalitat valenciana.
La suspensió del judici només es produirà  si tots els processats  donen la seva conformitat amb l'escrit de l'acusació.

Sense declaracions

Camps va arribar a la seu del TSJCV a les 25/08 h  acompanyat per l'advocat Javier Boix;  per la seva banda,  Betoret, actual cap de protocol de la Diputació de València, va arribar al Palau de Justícia sobre les 10:30 ha peu i al costat del seu advocat, i va rebutjar fer declaracions als nombrosos mitjans de comunicació que s'amunteguen a les portes de la seu judicial.
L'acte d'aquest dimecres suposa la  conformació de Campos i Betoret amb els escrits de l'acusació  i l'acceptació de la pena més greu pel delicte de suborn passiu impropi, relacionat amb l'acceptació de regals per part dels caps de la  trama Gürtel. 
Segons diverses fonts del PP, fins ara el més reticent a passar per aquest tràmit seria Ricardo Costa, que ha abandonat cap a les 11.30 h la cambra autonòmica-on ha assistit a un ple sobre el Corredor Mediterrani-sense fer declaracions als mitjans. " No tinc res a dir  que tingui alguna cosa a dir ho diré ", s'ha limitat a declarar.

Suport del Consell

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern valencià,  Paula Sánchez de León , ha ofert el "suport indestructible" de l'Executiu autonòmic a la seva president, independentment de la decisió que adopti relacionada amb el seu processament en l'anomenada "causa dels vestits". Sánchez de León ha fet aquestes declaracions als periodistes als passadissos de les Corts Valencianes.
La vicepresidenta del Consell i consellera de Presidència ha assegurat que serà Camps qui decideixi el que ha de fer: "Quan el president tingui alguna cosa a dir, quan hi hagi alguna notícia que donar,  no tinguin cap dubte que es donarà i es farà saber ", ha afirmat.

Relacionades en 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada