lunes, 18 de julio de 2011

Puigcercós: 'Espanya és crisi'

Lamenta la 'marxa enrere' de CiU en les lleis del cinema i consum

El president d'ERC, Joan Puigcercós, flanquejat pel portaveu de Bildu, Pello Urizar, ha responsabilitzat l'estat espanyol de l'actual crisi econòmica. Puigcercós, que ha participat en l'acte polític de l'Acampada Jove de Montblanc que organitzen les JERC, ha criticat la impunitat amb què s'ha deixat actuar alguns sectors de la banca així com també la precarietat laboral o un model econòmic sustentat en multinacionals. El líder republicà ha defensat que la sortida de la crisi passa per un estat propi català que tingui els seus propis recursos i defensi els drets i les persones. El líder republicà també ha lamentat el que considera passos enrere de l'actual govern de CiU pel que fa a llengua i cultura i ha posat com exemple les lleis del cinema i la de consum o l'obligatorietat dels professors universitaris de conèixer el català.
DIUMENGE, 17 DE JULIOL DE 2011 10:19 H
Puigcercós ha demanat a un públic molt jove que no es deixi 'enredar 'pels qui qüestionen la democràcia i la identitat de les nacions, com la catalana, davant el context de crisi actual. En aquest sentit, el líder republicà a defensat 'una sortida nacional catalana' de la crisi i un estat que disposi dels seus propis recursos per poder produir i garantir els drets de la ciutadania. El president d'ERC també ha demanat un compromís a la generacions més joves per aconseguir 'un futur lliure' des d'una política pròpia. Puigcercós ha posat com exemple Bildu, que 'amb esforç han plantat cara per fer un pas més cap a la independència d'Euskadi'.

A l'acte també ha intervingut el portaveu de Bildu, Pello Urizar, qui ha recordat que la lluita per la independència no és una lluita 'contra Espanya' sinó un desig que Catalunya i el País Basc siguin en el futur Estats d'Europa. El president d'ERC ha lamentat que el Govern no aprofiti les seves 'quotes de poder' i estigui fent passos enrere en la defensa de la llengua i la cultura. Puigcercós considera que CiU està 'claudicant' davant els professorat universitari en flexibilitzar la obligatorietat de conèixer el català per exercir a les universitats del país. També ha criticat que es cedeixi davant les grans multinacionals cinematogràfiques amb la llei del cinema o que 'es reculi en nom de l'economia i la convivència' en la llei del consum.

El president d'ERC i el portaveu de Bildu han presidit l'acte polític central del festival musical Acampada Jove que se celebra a Montblanc i que organitzen per setzena edició les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC). Abans dels parlament a la plaça Major de Montblanc s'han fet algunes actuacions amb els bastoners de Sant Cugat, els gegants i nanos de la capital de la Conca de Barberà així com sardanes i batucades.