divendres, 30 de setembre del 2011

El PP planeja més ajudes a la banca amb diners públics

"Hem de reestructurar el sistema bancari i fer-ho amb recursos públics", afirma el portaveu d'Economia del PP, Cristóbal Montoro.

 Actualitzat 30 setembre 2011 - 10:20 h.
El portaveu d'Economia del PP, Cristóbal Montoro.

El PP va anunciar avui que aprovarà noves ajudes a la banca en cas de guanyar les eleccions el proper 20 de novembre per tal que el crèdit flueixi de nou des d'un sistema financer que s'ha de preparar, segons va advertir el portaveu popular d'Economia, Cristóbal Montoro, per a "inevitables" noves fusions entre entitats.
Montorio, que va protagonitzar aquest dimarts una trobada informativa organitzada perCinco Días, va advertir que el PP impulsarà un "sanejament de balanços" a les entitats privades de crèdit per tal de "ajustar" el valor d'uns actius "que no tenen sortida als preus actuals de mercat "." Hem de reestructurar el sistema bancari i fer-ho amb recursos públics ", va avisar el portaveu popular, que va anunciar a més altres mesures en matèria fiscal i de reforma de les administracions públiques.
Montoro, que va cridar a "recuperar els valors d'Adam Smith (pare del liberalisme) per a l'economia espanyola, ha advertit que és" inevitable "una nova ronda de fusions entre entitats financeres i ha afirmat a més que la" prioritat "del PP-en cas de guanyar les eleccions-serà el sanejaments dels balanços d'aquestes entitats on nien, segons algunes estimacions, uns 70.000 milions d'euros en immobles i 308.000 milions en crèdits a promotors. "¿Quin és el valor d'aquests actius?" "Això ho dirà el mercat", va sentenciar.
Molt crescuts abans els bons auguris electorals, els populars pretenen que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB)-constituït amb fons públics-concedeixi els nous ajuts, segons va suggerir Montoro, que va afegir que "això no significa" que el contribuent sigui qui "el pagui".
"Cal evitar que el contribuent sigui el pagà últim de la reestructuració bancària", va assenyalar el portaveu popular, que va eludir d'altra banda comentar les seves opcions a l'hora d'ocupar el càrrec de ministre d'Economia, en cas d'una victòria electoral del PP.
Pensions i sous dels funcionaris
Montoro, que va donar per fet en diverses ocasions al llarg de la compareixença la victòria electoral del PP - "Ara anem a rebre una herència i l'anem a gestionar" -, va esquivar però altres qüestions recorrent al mateix argument, encara que aquesta vegada en sentit oposat. Així, quan va ser preguntat si el PP mantindrà congelats les pensions i els sous dels funcionaris, Montoro es va desfer de la qüestió advertint que el seu partit encara que és favorit en les enquestes, "encara no ha guanyat les eleccions".
El PP vol aprofitar la "ocasió formidable" que els obre una possible victòria electoral, que li aúpe al Govern central el proper 20N, després del seu triomf local i territorial en els comicis celebrats el passat mes de març. Amb aquests suports, els populars s'ha mostrat disposats a reformar les Administracions Públiques, segons va anunciar Montoro, per tal d'evitar la duplicitat de competències entre els diferents nivells de govern.
La reforma proposada avui pel PP concedeix als ajuntaments "major capacitat operativa per gestionar serveis socials", encara que els ens locals perdrien competències en assumptes com "urbanisme", va dir Montoro, després de matisar que el PP "mai ha advocat per revertir competències de les comunitats autònomes ".
En matèria impositiva, el portaveu popular ha anunciat que l'Impost de Patrimoni és un impost amb data de caducitat el 2012 i va anunciar que, si arriben al Govern, "el deixaran morir".
"Mai hem estat partidaris d'augmentar els impostos", ha recalcat, després de presumir de la liberalització dels serveis duta a terme pel Govern de José María Aznar el 1996."Liberalitzar fins a la mort", va afegir en referència a la reforma del subsector funerari .
Montoro va advertir que l'ajust de la despesa pública serà "inevitable" si arriben al Govern encara que va preferir anomenar "reformes", quan va ser preguntat per les retallades. "Estem confonent retallades amb reformes", va dir, en línia amb el discurs esgrimit pel Govern ' popular a la Comunitat de Madrid, després de la reducció del nombre de professors en l'ensenyament. "Les reformes són inevitables", va insistir.
Contra la privatització d'AENA
Després de reivindicar els principis del liberalisme econòmic, Montoro va carregar contra la privatització en marxa d'empreses públiques com AENA i Loteries, que suposen "malvendre el patrimoni de l'Estat" i renunciar a una font d'ingressos ordinaris per l'erari.
"No s'ha de fer una privatització en període electoral", va afegir, després de denunciar que el Govern socialista ha avançat l'adjudicació definitiva d'AENA-l 'empresa pública de gestió aeroportuària-fins al 17 de novembre, tres dies abans de la cita electoral."Estava programada per a final d'any. S'avancen les eleccions i s'agilitza la privatització ", ha criticat.
Per Montoro, "tampoc és moment" perquè Repsol canviï de propietaris davant la proximitat electoral. "Hem advocat molt per la liberalització. Però no tots els sectors són el mateix ", va advertir, després advocar perquè els empresaris" esperin al nou Govern "abans de variar la composició patrimonial de la petroliera.

Potser també us pot interessar:
Notícies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada