divendres, 7 d’octubre del 2011

Aznar crida a una 'revolució' per aturar la 'deriva cap a 17 miniestats inviables'

L'expresident espanyol apel·la a defensar el castellà i denuncia la presència de Bildu a les institucions.

L'expresident espanyol José Maria Aznar ha apel·lat a iniciar una 'revolució' per recuperar la 'normalitat' a l'Estat espanyol. 'Més que una reforma, Espanya necessita una revolució de la normalitat' que significa, segons Aznar, 'assentar l'estat de les autonomies i no alimentar la deriva de 17 miniestat inviables'. En el discurs d'inauguració de la convenció del PP a Màlaga, Aznar també ha fet una crida a defensar la 'llengua comuna' dels espanyols i ha advocat perquè els pares puguin responsabilitzar-se de l'educació dels seus fills. L'expresident popular ha criticat igualment al PSOE per permetre que Bildu estigui a les institucions basques i navarreses. L'expresident del govern ha tret pit aquest dijous de l'Espanya que ell va deixar al PSOE l'any 2004: 'Els socialistes van rebre el 2004 el país més pròsper de tota la història d'Espanya i Mariano Rajoy rebrà el 20 de novembre una ruïna que mai ningú no havia deixat'.
 DIJOUS, 6 D'OCTUBRE DE 2011 19:48 H
En la seva primera intervenció a la Convenció del PP de Màlaga, Aznar ha afirmat que 'la bombolla socialista ha rebentat', deixant pel camí milions d'aturats i 'als terroristes mirant l'espectacle aposentats en les institucions democràtiques'. Repetint constantment que els socialistes 'han sortit molt cars a Espanya', Aznar ha indicat que ara és el moment de 'posar ordre a la casa' i iniciar una 'revolució' que recondueixi l'Estat 'a la normalitat'.
L'expresident ha enumerat tota una sèrie de punts que, al seu parer, cal retocar per tornar a aquesta normalitat que vol el PP. En aquest sentit, Aznar ha declarat que 'la normalitat' és que l'estat de les autonomies no es converteixi en '17 miniestats inviables', en referència a les comunitats autònomes. 
Aznar també ha considerat com a normal que 'els pares puguin responsabilitzar-se de l'educació dels seus fills', en la línia de les reclamacions expressades pel PP a l'hora de qüestionar el paper del català en l'actual sistema educatiu de Catalunya. En la mateixa línia, l'expresident ha fet una crida a defensar 'la llengua comuna dels espanyols' sense fer cap menció a la resta d'idiomes de l'Estat.
L'antecessor de Zapatero ha dedicat gran part del discurs a valorar les vies de resolució del conflicte basc que s'estan donant en els darrers dies posant l'accent en els vincles directes que, segons ell, existeixen entre ETA i Bildu. 'Derrotar a ETA significa que aquesta banda no pugui desplegar el seu projecte totalitari a les institucions amb una coalició que no condemna el terrorisme', ha etzibat Aznar.
Els dirigents i militants del PP es reuneixen des d'aquest dijous i fins al dissabte a Màlaga per debatre diverses qüestions que ha fet arribar la ciutadania a través del web del PP i per anar concretant quins assumptes dominaran el programa electoral amb què el PP intentarà guanyar la confiança dels electors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada