divendres, 14 d’octubre del 2011

Els independentistes de Castelldefels es desmarquen de l'homenatge municipal a Companys

El text del govern PP-CiU parla de 'la mort' del president afusellat enlloc d'assassinat o execució

ERC i Solidaritat han preparat a Castelldefels un homenatge a Lluís Companys alternatiu al que, com cada any, planeja el govern municipal, des del juny en mans del PP. Els independentistes estan molestos perquè l'alcalde, Manuel Reyes, que governa amb CiU, parla de 'la mort' de l'Honorable, sense fer referència a que fou afusellat. El cap dels republicans a Castelldefels, Esteve Sebastià, ha recordat en declaracions a l'ACN que l'anterior govern, del PSC, CiU i ICV-EUiA, sí que parlava del 'president de la Generalitat afusellat' en anys passats, tal com es pot comprovar en l'hemeroteca del web municipal. Així doncs, l'acte oficial serà al migdia i els independentistes el faran a la una de la tarda.

DIVENDRES, 14 D'OCTUBRE DE 2011 18:34 H
L'alcalde 'es complau a convidar-vos a l'acte de commemoració del 71è aniversari de la mort de Lluís Companys, expresident de la Generalitat de Catalunya', diu la targeta de Reyes. L'any passat, l'Ajuntament anunciava que retria homenatge 'a la figura de Lluís Companys coincidint amb els 70 anys del seu afusellament', i es referia a qui presidí la Generalitat entre el 1934 i l'any del seu ajusticiament pel règim franquista, el 1940, com "el president afusellat".
.
Els independentistes ja es van desmarcar de la Diada oficial
.
ERC i SI ja es van desmarcar dels actes que havia convocat el municipi de Castelldefels per commemorar l'Onze de Setembre. Llavors ja van organitzar una ofrena floral alternativa al·legant que l'Ajuntament havia eliminat l'adjectiu 'nacional0 que en anys anteriors acompanyava el terme 'Diada'. Una polèmica similar es va produir a Badalona, l'altra gran ciutat catalana governada pel PP.
.
Els populars foren la força més votada a Castelldefels el 22-M, hi governen des del juny i precisament el cap de setmana de la Diada van ultimar el seu pacte amb CiU. El seu tercer soci de govern és l'AVVIC, una agrupació d'independents. A l'oposició són el PSC i ICV-EUiA. SI no té representació i ERC va perdre la seva regidora en les passades eleccions municipals

ETIQUETES: CompanysERCSISolidaritat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada