dijous, 3 de novembre del 2011

Experts internacionals analitzen a Barcelona les passes a seguir per la construcció d'un nou estat

Sobirania i Justícia porta a terme avui la jornada Building a New State per a planificar com serà el dia D+1

I el dia després d'aconseguir la independència, què? Amb la voluntat de posar les bases per poder respondre aquesta pregunta amb un argumentari ferm i rigorós, Sobirania i Justícia ha organitzat per aquest dijous la 1a Conferència sobre l'Autodeterminació de Catalunya 'Building a New State'. A partir de l'experiència dels casos kosovar, ioguslau i quebequès la jornada ha de servir per analitzar, debatre i treballar com es crea un estat i com són els acords de separació entre l'Estat originari al qual s'està lligat i l'Estat resultant de la separació. Així, explicaran des de diferents vessants com cal encarar el que seria el dia D+1, l'endemà d'assolir la plena sobirania, en unes sessions de treball matinals d'accés restringit i unes ponències obertes al públic a la tarda a les Cotxeres del Palau Robert.

DIJOUS, 3 DE NOVEMBRE DE 2011 12:45 H
El dr. Charles Ehrlich, d'Oxford, especialista en dret internacional i amb experiència en el cas de Kosovo; l'advocada Ana Stanic, de Londres, experta en temes de conflicte econòmic internacional i amb participació en el cas eslovac i iugoslau; el professor Patrick Dumberry, d'Otawa, entés en la successió d'estats i en els camins a seguir i els processos a tenir en compte, juntament amb Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princeton, són els encarregats de plantejar com ha de ser la separació de béns entre una Catalunya ja independent i un Estat espanyol que, amb tota seguretat, s'oposarà a la independència catalana. El president de Sobirania i Justícia, Quim Torra, va explicar en la presentació de la jornada que el plantejament és com un 'bussines game' del cas català i es persegueix l'objectiu de fer un 'lobbisme' per buscar aliats arreu del món. 'Si Espanya està en contra, que hi estarà, hem de fer un lobbisme. Al món, Catalunya ni hi és ni ningú no l'espera, per tant ens hem de buscar aliats. Necessitarem el reconeixement dels altres estats perquè Espanya s'hi oposarà', va reconèixer Torra.

Així doncs, 'Building a New State' ha de servir per donar resposta a preguntes com què passarà amb les pensions, l'estalvi o les casernes de guàrdia civil que hi ha pel territori català en base l'experiència d'altres casos; ha de servir per crear en l'imaginari col·lectiu -tant dels independentistes com dels unionistes- com serà una Catalunya independent. Per aquest motiu, les conclusions de la jornada es faran arribar tant als diputats catalans com els espanyols i els eurodiputats. 

 ETIQUETES: Building a new stateD+1sobirania i justícia
directe.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada