dissabte, 5 de novembre del 2011

Pollença també es planteja la 'insubmissió fiscal' a Espanya

El consistori, com el de Sant Vicenç dels Horts, les Borges Blanques i Caldes de Montbui, no vol retornar els 350.000 euros que li reclama l'Estat espanyol de la bestreta de 2009

DIVENDRES, 4 DE NOVEMBRE DE 2011 15:24 H
Tal com va fer l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i seguidament el de les Borges Blanques i el de Caldes de Montbui, l'Ajuntament de Pollença, a Mallorca, es planteja la 'insubmissió fiscal' a l'Estat espanyol amb un requeriment per no haver de retornar a les arques estatals la bestreta corresponent del 2009. Tal com explica Racó Català, segons el nou model de finançament territorial espanyol, l'Estat espanyol reclama al municipi uns 350.266,26 euros en quantitats avançades en base a unes previsions d'ingressos que després van resultar molt esbiaixades. Quantitat que, d'altra banda, se suma a la que ja va reclamar el 2008 per un error de càlcul similar. 


La moció la va presentar ERC i anava signada també pel PSIB-PSOE, PSM i Alternativa, i finalment va comptar amb el suport de PP, Lliga, CIU i UMP, fet que la va fer tirar endavant per unanimitat, segons informa Diari de Balears. El text qualifica el sistema de finançament dels ajuntaments de ser 'totalment injust i pervers' que perjudica en darrera instància 'els habitants del mateix municipi'; igualment critica que les previsions que fa l'Estat 'es produeixen quan els ajuntaments s'han nodrit dels impostos sobre la construcció i la plusvàlua, i provoca que a la pràctica els ajuntaments tinguin més finançament com major sigui l'especulació i la construcció'.

NOTÍCIES RELACIONADES
directe.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada