dimecres, 17 d’agost del 2016

Més de 43.000 estudiants han participat aquest curs en diferents simulacions, tallers i visites al Parlament

Divendres, 5 d'agost de 2016. Palau del Parlament

 Un total de 43.647 estudiants de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i universitaris han participat durant el curs escolar en diferents activitats organitzades per Aula Parlament, la plataforma de participació ciutadana que organitza activitats educatives i de difusió de la cambra. El curs d'Aula Parlament es va tancar divendres 22 de juliol amb la simulació parlamentària de la Setmana del Parlament Universitari, que s'ha anat consolidant i enguany ha celebrat la dotzena edició.

Les diferents activitats organitzades pels serveis educatius del Parlament han apropat la cambra i la seva activitat a alumnes de 2.875 centres d'arreu de Catalunya. 

 La majoria, 34.323, s'hi han apropat a través de les visites guiades al palau del Parlament que fan els especialistes dels serveis educatius. Les visites són gratuïtes, duren quaranta-cinc minuts i estan adaptades al currículum de cada etapa, des del cicle superior de primària (5è i 6è) fins a batxillerat, cicles formatius i universitaris.

La resta, 9.324, han participat activament en les 383 activitats de simulació parlamentària, també gratuïtes, organitzades per Aula Parlament a través dels tallers: sóc diputat/sóc diputada; el nostre estatut; les comissions; el sistema electoral; seguiment d'una sessió plenària; especialitat professional a l'administració parlamentària i la Setmana del Parlament Universitari. En aquest cas i gràcies al conveni existent entre les quatre diputacions catalanes i el Parlament, molts d'aquests estudiants de fora de Barcelona, han tingut el transport gratuït.

Totes aquestes simulacions tenen per objectiu introduir els nens i els joves en la tasca parlamentària mitjançant el joc de rol, fent-los assumir el paper de diputats, convertint-los en protagonistes de la seva pròpia experiència parlamentària ja sigui en comissió o al mateix hemicicle, ocupant els escons del saló de sessions, com fan els diputats, i apropant-los al sistema polític català, al funcionament de la institució legislativa i fomentant-ne la participació activa com a ciutadans.

Aula Parlament ofereix diferents recursos pedagògics adreçats als escolars i al professorat perquè ho treballin prèviament als centres, i la possibilitat de reservar les visites i activitats a través de l'apartat Aula Parlament de la web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada