dijous, 3 de març del 2011

Salut eliminarà el dret a ser operat en un màxim de 180 dies

La Generalitat vol retallar els plans del tripartit contra les llistes d'espera

Redacció / 01/03/2011 10:48
La Generalitat eliminarà el dret dels ciutadans de ser operats en un màxim de sis mesos a la sanitat pública. La Conselleria de Salut ha decidit eliminar aquest compromís establert pel tripartit per reduir encara més les despeses en matèria de sanitat pública, segons recull aquest dimarts el diari ‘El País’.
El conseller Boí Ruiz ha comunicat la decisió al Servei Català de Salut, en una reunió celebrada aquest dilluns amb membres de la patronal del sector, sindicats i representants dels municipis. La decisió ha estat confirmada al diria ‘El País’ per diversos assistents a la reunió, però la conselleria ha declinat fer declaracions a l’espera d’un comunicat públic.

L’anterior Govern va aprovar un decret el 2007 segons el qual el pacient que no hagi estat operat en un termini de 180 dies al seu hospital de referència té dret a ser intervingut en un altre centre. La mesura inclou 14 de les intervencions més comunes, com la de pròtesis de maluc, cataractes, hèrnies, artroscòpies i operacions de còlon i de pròstata, entre d'altres.


Si l’hospital és privat, el Servei Català de Salut està obligat a finançar l'operació. Però aquest compromís topa amb els plans de Ruiz, que preveu eliminar tots els programes específics implantats per l’anterior Govern per reduir les llistes d'espera quirúrgiques.

Ruiz no ha dit encara si l'eliminació del termini màxim per operar-se afectarà totes les intervencions ni si s’allargaran més les llistes d’espera. El que sí ha dit a la reunió d’aquest dilluns és que Salut retallarà un 2% les tarifes que paga als centres, públics i privats, per les operacions i altres actes mèdics que requereixen els pacients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada