dilluns, 21 de febrer del 2011

Dues bones notícies per a la mobilitat sostenible

Abans que acabi l'any, la Direcció General de Trànsit pretén modificar el Reglament General de Circulació per donar prioritat al vianant ia les bicicletes sobre els vehicles de motor.
ENVIAT PER: ECOTICIAS.COM / XARXA / AGÈNCIES, 2011.02.20, 23:55 H | 
A les ciutats, es limitarà a 30 kmh la velocitat màxima permesa als carrers d'una sola direcció i es permet a les bicicletes circular per les voreres que tinguin més de 3 metres d'ample.

La reducció de la velocitat als carrers d'una direcció, proposada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), té com a objectiu reduir al 50% els atropellaments en ciutats i reduir la contaminació, segons ha explicat Anna Ferrer, directora de l'Observatori de Seguretat Viària.

explica el director de Trànsit Pere Navarro, que ha recordat que el 2009 van morir 269 vianants atropellats, el 46% dels morts en ciutat.

La DGT també vol fomentar l'ús de la bicicleta " no ja com a mitjà de transport alternatiu sinó preferent ", assegura Ramon Ledesma, subdirector de normativa de la DGT.

La reforma permetrà que les bicicletes puguin circular per voreres de més de tres metres, sempre que circulin a un metre de la façana, i ja no estaran obligades a col.locar a la dreta, sinó que podran circular pel centre en tots els carrers limitadas a 30. A més, el casc per als ciclistes serà només obligatori per a les vies interurbanes.

http://www.ison21.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada