dissabte, 19 de febrer del 2011

Estats Units ha de moderar la seva política en propietat intel lectual

ONGderechosdigitales / 19-02-2011

En una declaració conjunta, diverses organitzacions criden a les autoritats nord-americanes a la mesura en la regulació de la propietat intel.lectual. Estats Units no hauria d'exigir als països una protecció més enllà dels acords internacionals, ni del que disposa la seva pròpia legislació. La declaració diu també que cal adoptar procediments oberts i transparents per a l'avaluació dels països, ia evitar l'ús d'amenaces de sancions comercials. En canvi, Estats Units hauria de desenvolupar polítiques d'accés a la informació.

La següent declaració va ser subscrita per organitzacions del Brasil, Colòmbia, Xile, Espanya, Estats Units i l'Índia:

DECLARACIÓ CONJUNTA SOBRE EL REPORT ESPECIAL 301

L'Informe Especial 301 no hauria de ser emprat:
  1. Per pressionar els països a adoptar una protecció de la propietat intel.lectual que excedeix els requeriments de l'Acord sobre els ADPIC.
  2. Per pressionar els països a adoptar una protecció de la propietat intel.lectual que excedeix el nivell de protecció previst en la legislació dels Estats Units.
  3. Per pressionar els països a signar els Tractats Internet de l'OMPI o l'Anti-Counterfeiting Trade Agreement
L'Informe Especial 301 i el procés de revisió que precedeix a la seva redacció hauria de ser més obert i transparent.
  1. Una significativa part del Informe Especial 301 està escrit ambiguament, deixant incertesa en els seus lectors sobre l'objectiu o requeriment del USTR. Quan el USTR cita un país sense adequada o efectiva protecció a la propietat intel lectual, hauria de precisar exactament les lleis o polítiques que són vistes com problemàtiques.
  2. Quan agrupacions empresarials leguen que un país no té adequada o efectiva protecció a la propietat intel lectual, el país hauria de disposar d'una adequada oportunitat per revisar i respondre. De la mateixa manera, parts interessades (organitzacions de la societat civil) haurien de ser capaços d'utilitzar aquesta oportunitat per a respondre.
  3. Les legacions de la indústria que inclouen estimacions de les seves pèrdues degudes al feble compliment de la propietat intel lectual haurien de ser acompanyades de la data i metodologia emprada per arribar als seus estimacions.
Per complir amb la nostra obligació davant de l'OMC de fer ús del seu sistema de resolució de controvèrsies per resoldre disputes bilaterals, la revisió anual del Informe Especial 301 s'hauria d'implantar en una manera que remogui tota amenaça de sancions comercials unilaterals.

L'administració d'Obama hauria de convocar un procés d'investigació i adoptar una política pro desenvolupament en drets d'autor que guiï els seus objectius de política comercial.

SIGNEN:

La declaració està també disponible en anglès .

Link: www.derechosdigitales.org

Font: rebelion.org/noticias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada