dissabte, 12 de febrer del 2011

La Fiscalia Anticorrupció demana 41.250 euros de multa a Camps per suborn en la trama 'Gürtel'


Francisco Camps, en una imatge d'arxiu. (Kai Försterling / EFE

  • Segons la Fiscalia, Francisco Camps ha comès un "delicte continuat de suborn" per rebre diversos regals personals de la trama 'Gürtel'.
  • També es demana multes per Ricardo Costa, Victoria Camps i Rafael Betoret.
  • Entre els regals, "vestits confeccionats a mida, calçat i altres peces".
EFE. 2011.02.11 - 16:59
La Fiscalia Anticorrupció demana una multa de 41.250 eurosper al president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps , per un "delicte continuat de suborn" en relació amb el 'cas Gürtel', segons l'escrit d'acusació remès a la Sala Civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

Per a la Fiscalia, tots ells van acceptar regals de 'Gürtel'Aquesta mateixa quantitat la demana per l'exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa, i per l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, mentre que per l'exvicepresident del Govern valenciàVíctor Campos redueix la multa a 35.000 euros.

A tots ells els acusa, igual que a Camps, d'un "delicte continuat de suborn" per rebre regals dels caps de trama corrupta 'Gürtel': Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo.

En el seu escrit d'acusació el fiscal apunta que entre 2005 i 2008 aquestes persones, "per tal de guanyar-se l'amistat i el favor" d'alguns funcionaris i autoritats de la Comunitat Valenciana, els van fer arribar "de manera continuada" determinats regals "per al seu ús personal ". 

Segons ell, tots ells van acceptar regals, "com vestits confeccionats a mida, calçat i altres peces de vestir", sabent que els eren lliurats "en consideració al càrrec públic que exercien i des del que podien prendre decisions o desplegar el seu personal influència sobre determinades matèries ".
Camps va rebre regals per una quantia de 14.201,5 eurosEn el cas de Camps, la Fiscalia apunta que entre finals de 2005 i octubre de 2008 va rebre de la trama regals per una quantia de 14.201,5 euros, entre els quals cita un total de doce vestits, quatre americanes, cinc parells de sabates i quatre corbates.
En una nota informativa, la Fiscalia explica que en el seu escrit d'acusació demana una "abundant i exhaustiva pràctica de diligències de prova", com l'interrogatori dels acusats, la declaració de 22 testimonis i de funcionaris de la Policia Nacional de l'Agència Tributària i de la Guàrdia Civil.

Un altre 'pal' a Camps

D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs d 'interposat per la defensa de Camps, que demanava incorporar a la causa dels vestits del' cas Gürtel 'una conversa gravada que, considera, beneficia el president valencià. En un acte datat aquest divendres, la Sala Civil i Penal del tribunal valencià confirma íntegrament l'acte de 17 de novembre de 2010 dictada pel magistrat instructor de la branca valenciana de 'Gürtel', José Flors, recorregut per la representació processal de Camps.

La defensa manté que en aquestes converses Crespo assegura que Camps va pagar de la seva butxaca els vestits adquirits a la botiga de la signatura 'Forever Young' a Madrid que, segons la investigació policial, va abonar la trama corrupta.

Relacionades en 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada