dilluns, 7 de març del 2011

CONTRAOFENSIVA de Gaddafi FA QUE EE. UU. PLANEJA AJUDA A REBELS

7 març 2011/ 04:06 MSK
La contraofensiva de les tropes de Gaddafi va aconseguir retenir l'avanç dels rebels en Ben Yauad, a mig camí entre Sirte i la terminal petroliera de Ras Lanuf.
L'ofensiva contra els rebels es va desplegar simultàniament en tres punts: En zawiya, a 92 quilòmetres al sud-oest de la capital; Misrata, a l'est de Trípoli, i Ben Yauad, una localitat a uns cent quilòmetres a l'est de Sirte, ciutat natal de Gaddafi i un dels seus baluards.
Com a resultat de tot, unes dues mil persones, moltes d'elles amb armes, van celebrar aquest matí a Trípoli la recuperació del control sobre la ciutat de zawiya després de diversos dies de combats, mentre que els rebels libis van haver de replegar-se en total desordre de Ben Yauad , en direcció a Ras Lanuf, encara en poder dels sublevats.
Mentrestant, segons informa EFE, el portaveu del rebel Consell Nacional, Abdel Hafiz Ghoga, va negar que Gaddafi hagués recuperat cap plaça en poder rebel i igualment descartar qualsevol negociació amb el seu règim.
"No hi ha negociació de pau amb Gaddafi", va subratllar el portaveu en la roda de premsa en què va abordar el fallit intent britànic de contactar amb el comandament rebel durant el qual va ser detingut i repatriat un diplomàtic del Regne Unit i un grup de soldats de la seva escorta. "Donem la benvinguda a qualsevol delegació britànica, però ha de ser de manera oficial", ha assegurat avui Abdel Hafiz Ghoga, que també és vicepresident del Consell Nacional.
No obstant això, el líder republicà al Senat, Mitch McConnell, en entrevista al programa "Face the Nation" de CBS ha assenyalat avui la possibilitat que EE. UU. contribueixi a "armar els insurgents" a Líbia, al comparar amb altres accions similars realitzades durant la Guerra Freda.
En la mateixa línia es va expressar també avui el senador republicà per Arizona i excandidat presidencial, John McCain, encara que va assenyalar que una intervenció militar per part d'EE. UU. seria contraproduent.
Per la seva banda, el demòcrata president del Comitè Senatorial de Relacions Exteriors, John Kerry, va afirmar que EE. UU. i els seus aliats han de planificar una zona d'exclusió aèria sobre Líbia, encara que va advertir que aquesta operació seria possible només amb un acord internacional.
Tot i que fa dies el secretari de Defensa Robert Gates va dir que la creació d'una zona d'exclusió aèria requerirà dur a terme operacions contra la Força Aèria i instal.lacions antiaèries líbies, Kerry va assenyalar que aquesta tàctica seria una bona opció en el curt termini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada