dimecres, 9 de març del 2011

DIMECRES, 9 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Aquests dies el Festival de Cinema de Sitges ha estat notícia per partida doble. Per una banda, la majoria de mitjans s'han fet ressò de la denúncia de la fiscalia al director actual del festival, Àngel Sala, per permetre l'exhibició de A serbian film una pel·lícula que podria traspassar la legalitat en contenir escenes pròpies de la pornografia infantil.

Però el Festival de Sitges també ha estat notícia per les acusacions de corrupció que l'exdirector Àlex Gorina ha llançat contra els gerents del certamen durant els 5 anys que va dirigir-lo (1994-1999). Gorina va revelar aquest possible cas de malbaratament de recursos públics en una entrevista al blog 365d365e, una iniciativa del periodista Oriol Rodríguez on realitzarà una entrevista cada dia durant un any.

En l'entrevista d'aquest dissabte, el crític cinematogràfic Àlex Gorina repassava la seva trajectòria professional, i en recordar el seu pas pel festival de Sitges acusava els polítics de llavors d''intentar manipular-los', i de 'posar gerents que no sé què van fer amb bona part dels diners que rebíem'.  A més Gorina va més enllà, i revela que quan dirigia el festival de Sitges (1994-1999) no tenia el dret de controlar l'economia del festival. El crític cinematogràfic reconeix que no té proves, però sospita que el festival 'era un lloc per on es canalitzaven diners que anaven a parar als partits polítics'.

De ser certes aquestes greus acusacions, assenyalarien directament el conseller de Cultura de llavors, Joan Maria Pujals, un dels tants hipotètics delfins de Jordi Pujol, que va passar a la història per haver-se retratat amb Mickey Mouse al Palau de la Generalitat quan intentava impulsar una Llei de Cinema i per haver arribat a les mans amb Josep Maria Flotats en la inauguració del TNC. Llavors el llavors director del teatre català va acusar el conseller d'haver-se-li 'abraonat'. Caldrà veure si la fiscalia anticorrupció dóna per certes les sospites de Gorina i inicia una investigació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada