dijous, 3 de març del 2011

Els partits de SI anuncien que es presentaran a Barcelona amb Laporta o sense ell

C.B. / Agències / 02/03/2011 20:15
Els partits que integren Solidaritat Catalana per la Independència, a banda de la Democràcia Catalana de Joan Laporta, no en volen saber res, de les pressions de l’expresident blaugrana perquè s’arribi a un gran pacte independentista a les municipals de Barcelona amb ERC i RCat. Si ahir dimarts, després del desafiament de Laporta en advertir que el seu partit podria trencar la coalició i pactar individualment amb ERC i RCat, SI va respondre presentant en societat un candidat per a la seva pròpia llista, aquest dimecres ha seguit l’escenificació de la dissensió: Laporta ha emès un comunicat en què insistia a demanar l’acord amb republicans i reagrupats. La resta de forces de SI, mentrestant, han anunciat que presentaran la seva pròpia llista a les municipals de Barcelona. Amb Laporta o sense Laporta.

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha confirmat aquest dimecres que la coalició es presentarà amb aquest mateix nom a les properes eleccions municipals, i també en el cas concret de Barcelona. Bertran ha informat que, a l’espera de la decisió de la Democràcia Catalana de Laporta, els partits que van anar junts a les eleccions al Parlament en la coalició de SI repetiran en les municipals. “La intenció és reforçar SI amb el partit de Joan Laporta", ha reiterat Bertran, que ha assegurat que el debat no és sobre qui vol la unitat i qui no, sinó “sobre com es conforma”. 

ERC, sí, però sense Portabella
Bertran també ha afirmat que segueixen oberts a aconseguir una candidatura unitària amb ERC i RCat, que formaria una “gran candidatura independentista”. Això sí, “sempre i quan hi hagi un candidat de consens”. Un candidat de consens que difícilment podria ser el líder d’ERC a l’Ajuntament i primer impulsor de la candidatura unitària independentista, Jordi Portabella, després que el propi Bertran hagi assegurat en diverses ocasions que la condició de SI per al pacte és que el cap de llista sigui un independent (després d’haver exigit, anteriorment, que el cap de llista fos un membre de SI).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada