dimarts, 29 de març del 2011

Ridao anuncia la 'fi de la indulgència' en la tasca opositora d'ERC respecte al Govern


L'advertència coincideix amb la proximitat de les negociacions pels pressupostos del 2011

Joan Ridao considera que els 100 dies que porta el Govern a la Generalitat és prou temps perquè l'executiu hagi demostrat les seves intencions i capacitats. En aquest sentit el diagnòstic d'Esquerra és negatiu. Per la formació republicana, CiU ha mostrat una 'política immadura, sorollosa i buida de continguts' incapaç 'd'aportar solucions a la crisi'. Per això, i caducat el temps de rodatge concedit pels republicans, Ridao ha anunciat la 'fi de la indulgència' en la tasca opositora i l'elevació del to crític. L'amenaça coincideix amb la proximitat de les negociacions pels pressupostos del 2011, unes negociacions que suposen un canvi d'escenari que Ridao ja ha definit com de 'desencontre'.
DILLUNS, 28 DE MARÇ DE 2011 16:40 H
El temps de rodatge que Esquerra Republicana de Catalunya va atorgar al Govern eren 100 dies. Expirats aquests i davant el balanç àmpliament negatiu del període, els republicans han decidit anunciar el 'fi de la indulgència' en la seva tasca opositora.

Així ho ha manifestat el secretari general de la formació, Joan Ridao, en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit. Ridao ha recordat que malgrat que Convergència i Unió no va donar ni un segon de respir al tripartit la seva actitud havia estat la 'd'estendre la ma'. Una actitud que l'escenari de negociació dels pressupostos pel 2011 sembla haver canviat.

Per Ridao, la política de CiU durant aquests dies ha estat 'immadura, sorollosa i buida de contingut'. L'exemple més proper adduït pel republicà ha estat la cimera anticrisi convocada pel Govern el passat divendres. Una reunió que va gaudir 'd'una posada en escena pròpia d'una reunió per decidir un nou ordre mundial i que tenia molt poc a veure amb el contingut i l'abast' dels acords resultants.

Però on més ha incidit el secretari general és en la política de retallades del Govern. Una política que ha definit com 'neoconservadora' i 'neoliberal' que 'retalla linealment,' sense establir prioritats, acabant a 'destralades' amb les estructures de l'estat de benestar.

En aquest sentit, 'el diagnòstic terrible' que CiU ha fet de les fiances catalanes, 'la confusió entre Govern i partit' o la manca de propostes per afrontar la crisi, són per Ridao motius suficients per advertir sobre una pujada de to en les crítiques al Govern.

L'advertiment però no coincideix merament amb el final dels 100 dies de rodatge concedits per ERC sinó també amb la proximitat de les negociacions per aprovar els pressupostos del 2011. Un canvi d'escenari que, com ha reconegut el mateix Ridao, esta condicionat per les polítiques antisocials de Convergència i Unió.

Des d'Esquerra s'ha avisat que la salut publica, l'educació i la innovació i el desenvolupament, són tres 'línies vermelles' que no estan disposats a traspassar en la negociació dels pressupostos i que per tant l'acord es dificulta si CiU no enterra la 'destral amb la que està retallant' l'estructura de l'estat de benestar.

Successió ZP
Ridao també ha tingut unes breus paraules sobre el tema de la successió de José Luís Rodríguez Zapatero. Ridao ha manifestat que el problema 'no és de persones sinó de polítiques' i que, en aquest sentit, Zapatero hauria de recuperar el seu perfil d'esquerres, ja que el president 's'ha esforçat en buidar de contingut la paraula socialista' 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada