dilluns, 2 de maig del 2011

Solidaritat vol que el Parlament rebutgi la il·legalització de Bildu i alerta que podria passar el mateix a Catalunya


Ho veu com un 'cop d'estat' del Suprem a la democràcia amb la complicitat de PP i PSOE

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha considerat aquest dilluns la il·legalització de Bildu un 'cop d'estat' del Tribunal Suprem a la democràcia amb la complicitat de PP i PSOE, que volen 'imposar el seu projecte espanyolista' a Euskadi conscients que només ho poden fer deixant fora de les eleccions municipals partits com Bildu, perquè la societat basca, al seu parer, 'no està en la seva majoria a favor d'aquest projecte'. Bertran ha anunciat que SI portarà a la Junta de Portaveus una proposta de declaració institucional perquè s'aprovi per unanimitat i sigui llegida al ple. Si no estan d'acord tots els partits, es podria aprovar per majoria i seria un acord de Junta de Portaveus.
DILLUNS, 2 DE MAIG DE 2011 12:58 H
Bertran ha remarcat que socialistes i populars governen a Euskadi precisament perquè van aconseguir la il·legalització de l'esquerra abertzale. A més, ha destacat que en aquest cas s'està prohibint la participació d'una formació com EA, de llarga tradició democràtica i els membres de la qual han hagut d'anar amb escorta fins fa quatre dies.

El líder de SI ha considerat que els partits catalans han de mostrat el seu rebuig a aquesta decisió i el seu suport al recurs que presentarà Bildu al TC. Per això, el subgrup presentarà una proposta de declaració institucional perquè s'aprovi per unanimitat o, en tot cas, per majoria dels partits catalanistes del Parlament.

'Hem d'exercir totes les mesures de pressió necessàries perquè el TC permeti la participació de Bildu', ha dit, recordant que el Constitucional va donar llum verda ja a la participació d'Iniciativa Internacionalista a les europees, després de la prohibició del Suprem.

Ha advertit que algun dia pot passar el mateix a Catalunya i que no tots els projectes es puguin presentar a les eleccions. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada