dissabte, 11 de juny del 2011

CiU i ICV aproven per unanimitat convertir Junqueras en el proper alcalde de Sant Vicenç dels Horts


L'eurodiputat d'ERC serà el batlle de la ciutat més gran en mans dels republicans

Les assemblees locals de CiU i ICV a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) han aprovat aquest dijous per unanimitat convertir l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, en el proper alcalde arrabassant l'alcaldia al PSC. D'aquesta manera, Junqueras esdevindrà el batlle de la ciutat més gran en mans dels republicans en plena cursa successòria de cara a l'elecció del nou president de la formació. L'eurodiputat, que encapçalava la llista Junts per Sant Vicenç serà alcalde durant els propers quatre anys i governarà còmodament per la majoria absoluta formada amb CiU i ICV que s'integraran al govern municipal. Per bé que Junqueras no s'ha pronunciat encara sobre la qüestió, fonts d'ERC asseguren que ostentar l'alcaldia vicentina és 'compatible' amb ser president del partit.
DIVENDRES, 10 DE JUNY DE 2011 12:22 H
L'eurodiputat republicà Oriol Junqueras ha quedat a només un regidor d'empatar amb el PSC, que a les eleccions del 2007 va obtenir 10 regidors i avui ha baixat a 7. Junqueras, que fa quatre anys va aconseguir 4 representants, ara n'ha sumat 6, essent un dels pocs militants d'ERC que millora els resultats al conjunt de Catalunya. ICV ha conservat els 3 seus regidors, CiU n'ha augmentant un -passant de 2 a 3- i el PP també n'ha augmentat un -passant d'1 a 2. El Partit Independent Vicentí ha desaparegut del mapa municipal. El pacte que ara se segella ja va prendre forma la mateixa nit electoral quan CiU i ICV ja van felicitar personalment l'eurodiputat i van mostrar la seva predisposició a pactar-hi després d'una legislatura convulsa a mans del PSC.

La major ciutat en mans independentistes, al bastió del PSC
L'historiador i eurodiputat és, doncs, a un pas de substituir una alcaldessa del PSC i agafar les regnes del municipi més important en mans d'ERC aquesta legislatura en una comarca que és un feu important dels socialistes. 'Serà un alcalde republicà i independentista al Baix Llobregat', subratlla la número dos Imma Prat. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada