divendres, 30 de setembre del 2011

El Govern i el Banc d'Espanya nacionalitzen tres caixes d'estalvis

El FROB pren entre el 90% i 100% del capital de CatalunyaCaixa, Unnim i NovacaixaGalicia. La Comissió Europea aprova l'entrada temporal de l'Estat en els tres grups financers encara que exigeix ​​a canvi un pla de reestructuració.

 Actualitzat 30 setembre 2011 - 12:44 h.
El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha pres el 93% Novacaixagalicia (NCG), el 90% de CatalunyaCaixa i el 100% del capital d'Unnim,segons les dades difoses aquest divendres al Banc d'Espanya.
El governador de l'institut emissor espanyol, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha indicat que s'ha completat el procés de recapitalització d'entitats, i que a Banc Mare Nostrum (BMN) i Liberbank se'ls ha concedit un ajornament de 25 dies per ultimar l'entrada d'inversors privats.
L'entrada del FROB a Novacaixagalicia, Catalunya Caixa i Unnim ha rebut l'autorització provisional per part de la Comissió Europea, que exigeix ​​a canvi un pla de reestructuració en el termini de sis mesos que limiti les distorsions de competència.
La Comissió Europea ha autoritzat aquest divendres de forma temporal les recapitalitzacions de Novacaixagalicia, Catalunya Caixa i Unnim per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per considerar-les necessàries per augmentar la solvència de les caixes i mantenir la confiança en el sistema financer espanyol.
L'aprovació definitiva dels ajuts es supedita a la presentació, en el termini de sis mesos, d'un pla de reestructuració que "garanteixi que les entitats podran tornar a ser viables a llarg termini, que els accionistes correran amb la part que els correspongui d' les càrregues de la reestructuració i que es limitarà el falsejament de la competència ", segons ha informat l'Executiu comunitari.
"Reforçar el capital d'aquestes caixes és primordial perquè puguin continuar concedint préstecs a l'economia real i dur a terme la reestructuració que serà necessària com a resultat de les importants ajudes rebudes del FROB" ha assenyalat el vicepresident de la Comissió i responsable de Competència, Joaquín Almunia.
En concret, Brussel autoritza una ajuda de 2.465 milions d'euros del FROB a Novacaixagalicia. El 2010, la caixa gallega ja va rebre una injecció del FROB de 1.162 milions, en forma d'accions preferents convertibles. Com a conseqüència de la segona recapitalització, el ​​FROB assumirà el control de l'entitat.
Per a Catalunya Caixa, la Comissió ha aprovat una recapitalització de 1.718.000, que s'afegeixen als 1.250 milions rebuts el 2010 també en forma d'accions preferents convertibles, de manera que el FROB també passarà a controlar l'entitat.
Finalment, l'Executiu comunitari autoritza una ajuda de 568 milions d'euros a Unnim,que se suma a una altra injecció anterior de 380 milions, i que suposa també la nacionalització de la caixa.
"La Comissió reconeix que les mesures són necessàries per augmentar el coeficient de solvència de les caixes fins al 10% del capital principal, percentatge fixat en el règim de solvència adoptat a Espanya al febrer de 2011, i mantenir la confiança en els mercats financers espanyols ", destaca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada