dimecres, 17 de novembre del 2010

Joan Puigcercós adverteix als que 'tenen pressa' que la independència és un 'procés lent' i 'no s'improvisa'


Fa seva la tesi de Xavier Vendrell, qui al gener ja demanà paciència als independentistes que voldrien proclamar l'Estat propi demà mateix.

DIMECRES, 17 DE NOVEMBRE DE 2010 13:15 H
El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha advertit als que 'tenen pressa' i prometen una independència 'ràpida' de Catalunya que 'la resolució d'aquests processos és lenta', en una clara referència a Reagrupament i Solidaritat. 'Això no és fàcil, no s'improvisa', ha defensat des de Brussel·les, on ha pronunciat la conferència Independència a Europa. Igualtat per a les nacions en el segle XXI davant dels eurodiputats de l'Aliança Lliure Europea (ALE). 'Esquerra defensa fer un referèndum, algú ens diu que no ens el deixaran fer, però tenim precedents a Europa i al món que quan un poble és madur i decideix fer un pas democràtic endavant això és imparable', ha assegurat Puigcercós, convençut que 'l'estructura jurídica i política' de la UE permetria a un futur Estat català formar-ne part.
L'actual cap de campanya republicà, Xavier Vendrell, ja va apuntar aquesta teoria a principi de gener en una conferència solemne a Barcelona, en què ja va demanar paciència als independentistes. Vendrell digué llavors que començava 'a estar esgotat' que es qüestionés constantment 'l'independentisme d'ERC', i afirmà: 'Som a prop de la independència. A prop, en termes històrics, vol dir anys. En trenta anys hem avançat molt. Que ningú no es pensi que només amb dos recorrerem molt més de camí.'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada