dilluns, 18 d’abril del 2011

Tremosa proposa deixar de pagar els impostos a l'Estat


L'eurodiputat de CiU vol que sigui la Generalitat qui els recapti a través de l'Agència Tributària Catalana com a mesura de pressió.

DIUMENGE, 17 D'ABRIL DE 2011 11:22 H
El preocupant panorama econòmic, amb la Generalitat impulsant retallades a tots els sectors i l'Estat negant una vegada i una altra els fons de competitivitat, necessita d'un cop d'efecte des de Catalunya, i aquest hauria de ser, segons Tremosa, una iniciativa similar al tancament de caixes. Així ho ha proposat l'eurodiputat de CiU, que considera que si no s'arriba a un acord el Govern d'Artur Mas hauria de plantejar-se la possibilitat de deixar de pagar els impostos a l'Estat i fer-ho a una Agència Tributària de Catalunya (ATC), que els administraria segons els criteris de la Generalitat. 'Què faran a Madrid?', argumenta Tremosa, 'enviar-nos la Guàrdia Civil? Empresonar-nos a tots?'.
Tal com informa l'AVUI, Tremosa ha assegurat que la iniciativa no podria ser un tancament de caixes estricte o la insubmissió fiscal, ja que considera que això podria 'bloquejar' la sanitat o l'educació, però considera que cal fer alguna cosa davant les demandes 'inacceptables' de l'Estat d'ampliar les retallades fins el 20% mentre es tolera el 'malbaratament' en altres territoris.

L'eurodiputat de CiU considera que la necessitat del pacte fiscal és una evidència, i ha assegurat que el Govern espanyol no disposa de credibilitat per afrontar la crisi econòmica, després d'haver-la negat durant dos anys sencers. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada