dilluns, 18 d’abril del 2011

Zapatero: 'Catalunya reclama el que no li correspon'


Salgado descarta que el PSC sigui capaç de votar contra el PSOE al Congrés

El pols entre el Govern espanyol i la Generalitat pels fons de competitivitat continua pujant de to. El president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, va defensar ahir a Albacete que no pensen pagar els 1.450 milions del fons de competitivitat que deuen al Govern de la Generalitat perquè asseguren que Catalunya reclama 'el que no li correspon', en considerar que aquesta xifra s'ha de pagar el 2013, la suposada data de liquidació. Cal recordar que els anys anteriors Madrid va pagar la partida amb puntualitat. Zapatero va aprofitar per carregar contra els interessos catalans en assegurar que, pel que fa als impostos, ens trobem en un 'temps històric d'igualtat' entre els territoris. Per la seva banda, la ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado, va descartar la possibilitat que el PSC voti contra el PSOE a Madrid i defensi els fons de competitivitat, tal com va plantejar Joaquim Nadal.
DIUMENGE, 17 D'ABRIL DE 2011 12:05 H
Salgado va assegurar en ser preguntada per aquest possible desmarcament del PSC a Madrid de manera contundent: 'No tinc cap inquietud per això, tots els diputats són conscients que s'ha de complir el dèficit'. A més la ministra va posar en dubte que el 2013 aquests diners s'arribin a pagar, ja que considera que 'caldrà veure de quina xifra es tracta' quan arribi el moment de pagar-ho.

De moment les tesis de Salgado respecte al PSC són correctes, ja que els socialistes catalans no han fet cap pas a favor de defensar els 1.450 milions a Madrid, i no van subscriure la moció d'ERC al Congrés a favor de cobrar aquest endarreriment. D'ençà de la democràcia, els socialistes catalans no s'han desmarcat mai del PSOE a Madrid. 

Relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada